SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

soja na mase

Czy chodziło Ci o: "soja na masy"?

  • [...] bazie serwatki. A co osobami, które nie jedzą mleka, nabiału ani jaj? Jak zadbać o białko na diecie wegańskiej? Z pomocą przychodzą rośliny, przede wszystkim komosa ryżowa i soja, które powinny być spożywane przez wegan w dużych ilościach, jako podstawowy element jadłospisu. Wynika to z faktu, że komosa ryżowa zawiera kompletny aminogram i ma w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70619 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] jest chude mięso, ryby, chudy nabiał, jajka, a także bardzo często wykorzystuje się odżywki białkowe. Dodatkowo proteiny dostarczają produkty roślinne np. soczewica, soja, tofu, fasola czy orzechy. Dzieje się tak, ponieważ zapotrzebowanie na ten makroskładnik jest stosunkowo wysokie, dlatego poziom białka w diecie u osób aktywnych sięga [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3920 Data: 2023-01-16 08:00:18
  • Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10497 Data: 2018-10-29 09:56:29
  • Dieta sokowa, detoks sokowy - czy warto?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] warzywami liściastymi (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola l, szpinak), warzywami strączkowymi (np. bób, fasola, fasola szparagowa, groch, soczewica, ciecierzyca, soja), warzywami korzeniowymi, owocami, olejami i innymi tłuszczami, cukrem, napojami i wodą itd. A więc można oczekiwać, iż jest ciągle odnawiany, a jego zasoby rosną, a nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1344 Data: 2022-01-24 20:06:03
  • [...] wydłużało życie średnio o 3,2 roku. Ciśnienie krwi pozwala regulować np. potas, a większość ludzi cierpi na niedobory tego pierwiastka. Do dobrych źródeł potasu należą: soja, kakao, mleko w proszku odtłuszczone, fasola biała, nasiona, figi suszone, rodzynki suszone. Inne: śliwki, migdały, chrzan, drożdże piekarskie, orzechy włoskie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4508 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • [...] tak plasują się poszczególne produkty: białko jaja kurzego 1,0 serwatka białkowa (białko mleka) 1,0 kazeina (białko mleka) 1,0 izolaty białka sojowego 1,0 wołowina 0,92 soja (nasiona) 0,91 fasola 0,68 groch 0,69 płatki owsiane 0,57 soczewica 0,52 orzechy arachidowe 0,52 ziarno pszenicy 0,40 gluten pszenicy 0,24 Poza tym białka roślinne nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6701 Data: 2019-04-26 11:43:47
  • Najlepsze białko

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Które białko jest najlepsze? Na to pytanie można udzielić odpowiedzi. Ze względu na modę na rynku upowszechniły się produkty zawierające białka pochodzenia roślinnego (np. sojowe, ryżowe, konopne, z grochu itd.). Nagle wszyscy pragną żyć bez mięsa, niektórzy wybierają nawet modele żywieniowe wykluczające mięso, jajka, mleko i inne produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7499 Data: 2018-09-07 13:31:57
  • [...] Amino Acid Score”. Wg tej publikacji przyswajalność (strawność) poszczególnych źródeł protein wygląda następująco: jajko 98%, wołowina 98%, mleko 95%, soja 95%, pszenica 91%. Czyli białka roślinne znacząco ustępują tym pochodzenia zwierzęcego. Ale to wcale nie wszystko. Bardzo często w białkach pochodzenia roślinnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10568 Data: 2018-10-16 13:11:17
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] jednak jest to dużo trudniejsze. Bardzo dużą ilość białka zawierają m.in. rośliny strączkowe, jednak nie dostarczają one pełnego aminogramu. Świetnym źródłem białka, jest soja, jednakże jest to dość kontrowersyjny produkt ze względu, chociażby fitoestrogeny. Mimo że nie jest to zbyt pożądany składnik naszej diety, warto o niej wspomnieć ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10092 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Złota Era: dieta w epoce Arnolda

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] i wydajność umysłową. Arnold kładł duży nacisk na spożywanie odpowiednich ilości tłuszczów, szczególnie ryb. Polecał pstrągi, makrele i łososia. Błędnie uważał, iż tylko soja zawiera wielonienasycony kwas linolenowy. Tymczasem bogatym źródłem tego związku jest olej rzepakowy i olej z zarodków pszennych (mniejsze ilości zawiera oliwa z oliwek, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12072 Data: 2018-10-27 08:06:08
  • Odżywki białkowe kojarzymy głównie z budową masy mięśniowej, tymczasem białko jest ważnym składnikiem odżywczym w procesie odchudzania. Dostarczenie wystarczającej ilości protein może przyspieszyć metabolizm, zmniejszyć apetyt i pomóc w utracie tkanki tłuszczowej, minimalizując jednocześnie spadek masy mięśniowej. Podsumowanie Odżywki białkowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8825 Data: 2020-04-29 10:09:16
  • Niestety prawda jest taka, że wszyscy żyjemy w zanieczyszczonym i toksycznym świecie. Nie tylko nasze pożywienie jest zanieczyszczone chemikaliami, ale również woda, którą pijemy, powietrze, którym oddychamy czy nawet rzeczy, których używamy, mają na nas toksyczny wpływ. Ksenoestrogeny Pierwszą grupą są ksenoestrogeny - substancje, które imitują [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9140 Data: 2017-11-28 11:14:18
  • Aby odpowiedzieć w pełni na to pytanie, należy najpierw doprecyzować, co autor tego pytania rozumie przez pojęcie „masa”. Najczęściej w słowie „masa” kryje się tak naprawdę masa mięśniowa. Jednak są również osoby, które choćby ze względów związanych ze zdrowiem, muszą zwiększyć ogólnie wagę swojego ciała. Na potrzeby tego artykułu przyjmę, że [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3652 Data: 2021-03-04 14:25:07
  • [...] większą sytość w ciągu dnia, mieli mniejsze wahania glukozy oraz mieli niższe stężenie hemoglobiny glikowanej, w porównaniu do osób z pozostałych dwóch grup (GR. II: jajka + soja + tuńczyk; GR III: węglowodany). Podsumowanie Korzystając z gotowych opracowań warto sprawdzać źródła badań naukowych. Często w dyskusji stosuje się wątpliwej jakości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3720 Data: 2019-01-13 13:18:26
  • W dzisiejszych czasach coraz więcej uwagi poświęca się alergiom pokarmowym, ponieważ częstotliwość ich występowania rośnie. Dlaczego alergie pokarmowe i inne są obecnie tak częste, nie jest w stu procentach jasne. Naukowcy wskazują jednak na fakt, że obecnie żyjemy w bardziej sterylnych warunkach, niż kiedyś, a zanieczyszczenia powietrza [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9671 Data: 2019-02-14 10:47:56
  • Nieustające uczucie zmęczenia, obrzęk wokół kostek, opuchlizna dłoni, twarzy i nóg czy skok wagi z dnia na dzień, to jedne z najczęstszych objawów zatrzymania wody w organizmie. Jest to problem, z którym przychodzi mierzyć się prawie każdej kobiecie, szczególnie odczuwalny jest w okresie menstruacji z powodu wahań hormonalnych, jednakże może też [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13867 Data: 2017-07-27 10:14:59
  • [...] Trawienie jest bardziej wydajne, gdy nasze jelita mają zdrową równowagę korzystnych drobnoustrojów. Jakie produkty szczególnie wspomagają odchudzanie? Fermentowana soja Tempeh, miso, natto i tamari to smaczne sfermentowane produkty sojowe. Są to pełnowartościowe źródła białka, które stymulują układ trawienny, wzmacniają układ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1196 Data: 2022-01-19 12:28:15
  • Substancje antyodżywcze

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Pomimo iż o substancjach antyodżywczych ostatnimi czasy robi się coraz głośniej, nie każdy jeszcze o nich słyszał, a na pewno mało kto wie, jak dokładnie one działają i w jakich produktach substancje te występują. Czym tak naprawdę są substancje antyodżywcze? W czym występują? Czy należy na nie uważać? A może to kolejna dietetyczna ściema - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6207 Data: 2017-08-12 12:41:26
  • Soja na masę ??

    Temat
    Trening dla początkujących

    Witam. Jako ze czytałem różne opinie na temat soji pozyttwne i negatywne chce zapytac was jeść czy nie jeść ? Bo z tego co widze ma bardzo duzo bialka kalori tluszczy i wgl wiec czy oplaca sie ja jesc na mase ? :D czy iest zdrowa ? Czy np 300g dzienie gotowanej nie zaszkodzi ? /SFD/Images/2016/2/28/1da014ec74634a3c975bb4cd8f9ccbbe.jpg

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2356 Data: 2016-02-28 12:02:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zioła pomagające w budowie masy mieśniowej

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] wydzielania soków żoładkowych. Nie drażni przy tym żoładka w takim stopniu jak np. pieprz. Warto zatem dodać imbiru do ciężkostrawnych posiłków jak np. mięso, potrawy z jaj, soja, fasola itp. Można używać imbiru zamiast pieprzu np. do kanapek. Znakomicie smakują piersi kurczaka z imbirem. Jeśli masz problemy z chorobą lokomocyjną warto przed [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-10-15 23:07:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)